Zo maken wij bij DIYA een gepersonaliseerd maatoverhemd

Zo maken wij bij DIYA een  gepersonaliseerd maatoverhemd.

Voordat we aan de slag gaan met het echte opmeten is het belangrijk dat de klant en de tailor samen een helder beeld krijgen van hoe het maatoverhemd eruit moet gaan zien. Als je kiest voor gepersonaliseerde maatkleding moet je je beseffen dat de opties ontzettend groot zijn, schets dus een helder beeld van wat jij als klant wenst te hebben. Je kunt bijvoorbeeld wat plaatjes op je telefoon opslaan van overhemden of details die je aanspreken. Zie je dit niet zitten of lukt dat je simpelweg gewoon niet, is er natuurlijk geen nood aan de man.

slider5

Om je een idee te geven van alle mogelijkheden of liever gezegd welke design details er bij ons zijn, sommen we er hier enkele voor je op.

  • Wat voor soort stof wil je?
  • Welke kleur(en) moet het maaoverhemd worden?
  • Welke kleur knoopjes wil je?
  • Welke kleur garen wil je?
  • Wat voor kraag wil je?
  • Wat voor soort manchetten wil je?
  • Wil je je initialen op je overhemd gestikt? Zo ja, welke kleur, welk lettertype en waar?
  • Wil je een borstzakje? Zo ja, wat voor zakje?
  • Enz..

Je ziet het al, de opties zijn eindeloos. Natuurlijk hebben wij hier in onze showroom van iedere optie een voorbeeld, wat het allemaal een stuk makkelijker maakt.

We komen nu aan bij het echte maatnemen. Het maatnemen  is een fascinerendste moment en bijna een ‘heilige’ handeling van de kleermakerij.

Stap 1

Eerst wordt de borstomvang ter hoogte van de oksels gemeten. Of het overhemd daar strak moet aansluiten, wordt pas later bij het tekenen van het patroon beslist.

Stap 2

De maat van de tailleomvang wordt genomen.

Stap 3

Hierna wordt de heupomvang opgemeten. De broekzakken moeten leeg zijn en de klant moet met de benen bij elkaar staan, anders kan de maat niet goed genomen worden.

Stap 4

De armen worden afzonderlijk gemeten, bij de meeste mensen zijn de armen verschillend.

Stap 5

De breedte van de rug wordt gemeten om de borstomvang te controleren.

Stap 6

De lengte van de rug bepaald de lengte van het overhemd. Daarbij wordt de boord niet meegerekend.

Stap 7

De omvang van de hals moet nauwkeurig worden gemeten, zodat de boord later na het wassen niet te strak wordt, moet er wat wijdte bij gerekend worden. De klant moet zelf bepalen hoe strak of wijd hij de boord wenst.

Stap 8

Na het meten wordt het patroon op papier getekend, uitgeknipt en op de gekozen stof overtrokken. De kleermaker moet er bij stof met een patroon op letten dat het patroon bij de alle naden goed doorloopt.

Stap 9

Bij het doorpassen wordt de pasvorm verbeterd. Verschil in hoogte bij de schouders kan op deze manier gecamoufleerd worden in de rugpas.

Stap 10

Waar mogelijk gebruiken traditionele kleermakers nu een naaimachine.Toch wordt er ook nog veel met de hand gedaan. Knopen bijvoorbeeld worden altijd met de hand aangezet. De knoopsgaten worden evenwel alleen op verzoek van de klant met de hand omgezoomd.

Stap 11

Als het overhemd klaar is, wordt het nog een keer vakkundig gestreken, voor het in folie verpakt wordt. Om het zo aan de klant te geven.

Stap 12

Het overhemd kan een paar dagen of weken na het passen opgehaald worden of indien gewenst kan het ook worden opgestuurd. Mocht het overhemd bij de doorpas nog niet helemaal perfect zitten, passen wij dit natuurlijk nog aan.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *