chinobroek | DiyaTailors

De Chinobroek

DE CHINOBROEK

Het woord “chino” komt uit het Spaans en betekent “uit China (afkomstig)”. Dit type broek wordt dan ook veelal in China gemaakt.

Geschiedenis van de chino

De chinobroek bestaat al sinds de 19e eeuw en werd aanvankelijk vooral gebruikt door het leger. Dat was eerst het Engelse leger, maar al spoedig volgde ook het Amerikaanse leger. Al snel daarna kwam ook het grote publiek met dit type broek in aanraking en werd de broek populair, vooral vanwege de duurzame stof en de casual uitstraling en met name onder jongere en studenten. Dit was nog voor de opkomst van de jeansbroek. Door de opkomst van de spijkerbroek werd de chino vanaf ongeveer de jaren 70 steeds minder populair. Echter sinds een aantal jaren maakt de chino een revival door en bijna elk modemerk heeft er wel één in de collectie. Een mogelijke reden voor deze opvallende comeback is het feit dat deze broek in bijna iedere kleur te koop is.

De kenmerken

De chinobroek is gemaakt van een stevige, duurzame maar dunne en lichte katoenen stof waardoor deze voor een lange tijd goed blijft. Het is de ideale zomerbroek doordat de stof licht is en heeft zich mede daardoor ook ontwikkeld tot een belangrijk alternatief voor de jeans (die doorgaans veel dikker is).

Over het algemeen wordt een chino beschouwd als iets netter dan een spijkerbroek, maar niet zo formeel als een pantalon. Dit type broek wint daarom snel terrein in een zakelijke omgeving waar “jasje-dasje” niet nodig is, maar een spijkerbroek als ongepast wordt beschouwd.

De chino by DIYA

Ook wij kunnen voor u een chino maken in de gallery hieronder kunt u een paar van onze chino’s zien. Onze chino’s zijn net als onze maatpakken naar eigen wens vorm te geven. Te denken aan de verschillende kleuren stof, knopen, sluitingen en zakken.

Hoe draag je een chino?

In een meer formele context is de chino prima te combineren met een goed overhemd en een mooi colbert. In de vrijetijd is de broek steeds populairder door zijn vele kleuren en draagcomfort, waar deze dan vaak met een overhemd of trui wordt gecombineerd. Zo is deze broek dus een allrounder die altijd van pas komt.